ידיעה כתובה |

: "עצרו את קידוחי הנפט ברמת הגולן"

סביבה נכתב על ידי

כשברקע דליפת הנפט החמורה בערבה, ורגע לפני ההכרעה בבג"צ, הגיעו ביום חמישי האחרון סטודנטים מתל חי להפגין מול משרדי "אפק" בקצרין וקראו: "סכנה לכינרת- עצרו את הקידוחים הבלתי קונבנציונאלים".

מור גלבוע, מנכ"ל מגמה ירוקה: "לאור החשש הכבד שקידוחי הנפט בגולן ישלבו טכניקות לא קונבנציונאליות שיהוו סכנה גדולה למקורות המים באזור ולכינרת, הציפייה שלנו שבית המשפט העליון יחייב דיון מחודש בסוגיה הדרמתית הזו. רק לפני מספר ימים, עם אסון דליפת הנפט בערבה נוכחנו לגלות איזו השפעה הרסנית יכולה להיות להתנהלות כושלת- לניהול לא אחראי של משאבי הטבע שלנו"

ביום שלישי הקרוב, ה-23/12, יערך דיון בג"צ בנושא השנוי במחלוקת של הפרויקט להפקת הנפט ברמת הגולן, שקיבל עתה משנה תוקף אחרי האסון בערבה. סטודנטים פעילים ב"מגמה ירוקה", יצאו ממכללת תל-חי לכנס איכות הסביבה שנערך במכללת אוהלו בקצרין ודיברו עם באי הכנס על הסכנות הכרוכות בקידוחי נפט לא קונבנציונאליים, מי עשוי להרוויח מפרויקט זה (לא מדינת ישראל) ומי יישא בנטל של נזקי הפרויקט.
לאחר מכן, המשיכו הסטודנטים למשרדי חברת "אפק", היא חברת הבת הישראלית של חברת "ג'יני אנרגיה" האמריקאית שקיבלה את הזיכיון לקדוח בגולן. הם הפגינו מול המשרדים ונכנסו לשוחח עם נציגי החברה, אך איש לא היה שם. החברים מהמשרדים הסמוכים הביעו גם הם תמיכה במאבק בקידוחים. הם מספרים כי לעתים רחוקות מגיע מישהו למשרדי חברת אפק. "מתמיה שביום חמישי ב-13:00 בצהריים המשרדים ריקים. האם גם כשחלילה יקרה אסון נתדפק על דלת נעולה??" שאלה מיכל שוקרון, קמפיינרית "מגמה ירוקה" שהשתתפה בהפגנה.

1111neft-golan-kineret
רז אונגר, סטודנט ומוביל המאבק למניעת קידוחי הנפט מטעם "מגמה ירוקה":
"כולנו עדים לאסון האקולוגי הגדול בהיסטוריה של המדינה שהתרחש בערבה וכיצד נהרות נפט השחיתו את שמורת הטבע עברונה ופגעו בצורה חמורה בבעלי החיים והצמחייה. שיקום השמורה יעלה לאזרחי ישראל מאות מליוני שקלים לאורך השנים הבאות ומפחיד אותי לדמיין כיצד אסון דומה ברמת הגולן וזרימה של נפט לכנרת ישפיעו על המדינה. דליפות נפט ותקלות הן עניין שקורה תדיר בכל העולם. יובל ברטוב, הגיאולוג הראשי של החברה אמר לנו רק בשבוע שעבר כי הוא אינו יכול להתחייב שתסריט דומה לא יתרחש בגולן. אנו, בניגוד לחברה, לא יכולים לקחת את הסיכון הזה באגן ההיקוות של הכנרת. הגיע הזמן שמדינת ישראל תפנים כי המחיר הכלכלי של נזקים סביבתיים הוא כבד פי כמה מונים מהרווחים הפוטנציאליים בפרויקט זה, שרובם ככולם יגיעו לכיס פרטי, אמריקאי. מדינות רבות בעולם עוברות תהליך של מעבר לאנרגיות מתחדשות, ירוקות וזולות יותר, ואילו מדינת ישראל נשארת הרחק מאחור ומנציחה את התלות בנפט".

 
 

הוספת תגובה לכתבה

לכתבה זו תגובה אחת באתר

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) 9 בפברואר, 2015  בשעה 13:54

    מי עצר את הנפט

  כתבות ווידאו שחבל לפספס